KINDERBOEKENWEEK 2021

Worden wat je wil!

Boem, klets tjakke tjakke ring

Ik kan alles ik doe mijn ding

Vroem, klep flappe floppe toet

Wat ik leuk vind kan ik goed

Vogel temmer, muziek maker mens

Ik kan alles ik doe mijn wens

Koek proever mmm mjam lekker chill

Ik wordt later wat ik wil

Ssst sssst

Luister wees eens stil

Ik word later wat ik wil

In het kader van de Kinderboekenweek 2021 verzorgt Atelier de Schildpad, in samenwerking met de Bibliotheek Gouda en de Brede school, een interactieve les voor kinderen van groep 3. Onderwerp dit jaar: Worden wat je wil.

Professor Jannes....en haar Wi Wa Wo

Professor Jannes heeft de opdracht gekregen iets uit te vinden waarmee de kinderen van groep 3 een glimp kunnen opvangen van hun toekomstige beroep.
Die opdracht heeft de professor met beide handen aangegrepen en samen met haar assistentes heeft Jannes een prachtige tijdreiscapsule uitgevonden. Maar helaas werkt de capsule niet helemaal zoals bedacht. Net zoals heel veel andere uitvindingen van Professor Jannes trouwens, is de resultaat van deze uitvinding, zeer verassend te noemen. Met behulp van een dosis fantasie en een portie inlevingsvermogen kun je er gelukkig wel echt tijdreizen.

En… wees gerust: Het tijdreizen is geheel ongevaarlijk!

Wat hoor ik nu?

Beelden van de toekomst krijgen de kinderen in de tijdscapsule (Wi Wa Wo) niet te zien. De Wi Wa Wo neemt kinderen die durven in te stappen, mee naar een landschap van geluid. Tijdens een ultrakorte tijdreis naar de toekomst horen de kinderen geluiden die passen bij beroepen van de toekomst…..Wanneer ze goed luisteren lukt het ze vast en zeker hier zelf beelden bij te zien.

Toegangscode

De kinderen maken een eigen toegangscode voor de Wi Wa Wo. Deze bestaat uit 3 letters en 1 cijfer:

De eerste letter van je lievelingskleur; de laatste letter van dat waar je goed in bent; de eerste letter van je lievelingsdier en een geluksgetal ( 1 t/m 10)

.  .  .  .

Door hieronder op een geluksgetal te klikken, kun je het geluid van de toekomst horen.

Maak je eigen rap over Worden wat je wil

Het is natuurlijk hartstikke leuk om je eigen gedicht/rijmpje over worden wat je wil op muziek te zetten. Wanneer je op de knop hieronder klikt hoor je de muziek van de rap van Jannes. Deze kun je gebruiken om zelf jouw Rap te maken.

Succes ermee!