Lesaanbod EIGENWIJZE
KUNST
PERSOONLIJKE
ONTWIKKELING
BEEDEND
LEREN
CREASOFIE
IDEEËNLEER
NATUURLIJK
DUURZAAM

Een greep uit het aanbod

Jeanine's Atelier

Vrij tekenen en schilderen is een manier om jezelf te ontwikkelen en geeft uitdrukking aan wie jij werkelijk bent. Het geeft vorm aan gevoelens en gedachten en brengt je bij je eigen creativiteit.

In Delft kun je een keer per maand meedoen aan Jeanine’s Atelier. Laagdrempelig samen met anderen in contact komen met je creativiteit en eigen beeldtaal. De avonden zijn erop gericht om te ontdekken en te experimenteren. Tijdens de avonden heerst er een fijne sfeer waarin je volledig jezelf kunt zijn.

Meer informatie en inschrijven>>>>

Vrije kunst lessen

Elke twee weken biedt Atelier de Schildpad op dinsdagavond, de ruimte en persoonlijke begeleiding om creatief aan de slag. Je werkt aan een eigen kunstwerk/werkstuk en in een discipline die jij kiest. Deze kan variëren van tekenen, schilderen tot het maken van een werkstuk in 3D of het werken met textiel.
In overleg met Jeanine bespreek je de mogelijkheden vooraf.

Jeanine ondersteunt en inspireert je om op geheel eigenwijze jouw creatieve pad te bewandelen en denkt buiten de lijntjes.

Meer informatie en inschrijven>>>>

Natuurkunstig

Is een serie lessen waarbij leerlingen van het Basisonderwijs door middel van belevingsgerichte kunstzinnige en creatieve activiteiten de natuur ontdekken, waardoor ze op een andere manier naar zichzelf en hun omgeving kunnen gaan kijken.

De natuur is in zijn diversiteit en vorm zo perfect dat wij er veel van kunnen leren.  Ze biedt ons een mogelijkheid om anders naar onszelf en onze omgeving te kijken.

Natuur beleven, ervaren met al je zintuigen en je over de natuur verwonderen is het uitgangspunt van deze lessen en de kunst die gemaakt wordt

 

.

Creasofie

In deze tijd waarin we gebombardeerd worden met beelden, meningen en opinies van buitenaf, is het vormen van een eigen mening en vinden van (persoonlijke) waarheid een uitdaging geworden.
Wat is waar, wat is niet waar en wat is jouw waarheid? Dit zijn vragen die er toe doen en die kinderen al op jonge leeftijd zichzelf kunnen stellen. Tijdens Creasofie onderzoek je met behulp van je creativiteit, beeldend vermogen en het maken van een kunstwerk/werkstuk, een bepaald filosofisch thema. Door eerst zelf letterlijk een beeld te vormen, kom je op een andere manier bij je eigen wijsheid.

Bubbles

Door middel van beweging, spelletjes, liedjes worden kinderen meegenomen op avontuur met Bubbles de schildpad.

Samen met de kinderen duikt ze in een wereld vol kleur, klank en beweging. Op een speelse manier worden kinderen uitgedaagd expressie te geven aan taal, gevoelens en emoties.
Bubbels kan net zoals een schildpad goed stilzitten, maar houdt enorm van dansen en zingen en bewegen.

.

Stresskip

Stresskip is een kortdurende training voor kinderen van 10-16 jaar gericht op de zelfregulatie van stress. Op de basisschool is het een mooie follow-up op de voelsprieten lessen in onder- en middenbouw.
Wat geeft jou stress, hoe reageer je erop en wat kun je zelf doen om anders om te gaan met stress?
De training stresskip is praktisch en methodisch waardoor kinderen zelf (eerder) stress herkennen en beter leren omgaan met stress.

Voelsprieten

Met je voelsprieten op safari zijn lessen voor kinderen van de onder- en middenbouw van de lagere school. Tijdens de lessen leren de deelnemertjes aan de hand van dierenverhalen, spelletjes, (beweging)opdrachten en creativiteit, hun voelsprieten beter kennen.
Hoe zorg je ervoor dat je je voelsprieten naar binnen of naar buiten richt? Welke voelsprieten gebruik je op school bij rekenen en welke bij tikkertje spelen. Kun jij je voelsprieten gebruiken om te voelen hoe het met jou is? En wat kun je doen om er voor de ander te zijn?

Tegelkunst

Bijzondere lessen waarbij creativiteit, cultuur en wiskunde samen komen om bijzondere geometrische patronen te maken geïnspireerd door Arabische/islamitische tegelkunst.

Tijdens de lessen leren de kinderen al tekenend over meer symmetrie en verhoudingen en geometrische vormen. Ze maken kennis met een aantal basispatronen die we ook kunnen vinden in het Alhambra in Granada of in bijvoorbeeld de grote Moskee in Cordoba.

In twee lessen maken ze zelf een eigen ontwerp met een patroon/patronen

Wanneer je iets anders wil.....

Atelier de schildpad denkt graag mee!

It allways seems impossible until it is done

Nelson Mandela

Op zoek naar een unieke activiteit, een bijzondere invulling voor een mooi project of (feestelijke)gelegenheid?
Samen met Jeanine brainstormen levert een overvloed aan nieuwe ideeën en suggesties op. Daarbij heeft Atelier de Schildpad een groot netwerk in de creatieve dienstverlening, waar eventueel gebruik van kan worden gemaakt.

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met op.

Naam(Vereist)
E-mailadres(Vereist)